LANSAREA REVISTEI ŞCOLII POSTLICEALE SANITARE SLOBOZIA

EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE

Miercuri 25  mai, ora 9.00, la Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, în cadrul programului de parteneriat cultural încheiat între bibliotecă și Școala  Postliceală Sanitară Slobozia a avut loc lansarea primului număr al revistei  bianuale „Educație și sănătate!”. În  acest cadru a avut loc și o sesiune de comunicări științifice susținută de elevii anului III specializarea asistent medicină generală și asistent farmacie. La această manifestare au fost prezenți elevi la Liceul Pedagogic ”Matei Basarab” și de la Liceul ”Al. I.Cuza ” din  Slobozia.

Deschiderea a fost făcută de gazda evenimentului, drd. Mihaela Racovițeanu, director al Bibliotecii Județene, care a mulțumit pentru  lunga și fructuoasa colaborare dintre Școala Postliceală Sanitară și bibliotecă, concretizată în: Concursul ”Gheorghe Marinescu”, programul „Biblioteca vine la tine”, utilizarea documentelor de bibliotecă din domeniul medicinei și biologiei de către elevii școlii pentru documentare și studiu. A mai menționat faptul că revista lansată în această zi va intra în colecțiile bibliotecii, la Depozitul Legal și la Sala de Presă și Legislație. În continuare a vorbit prof. Tămârjan Cristina, director al Școlii Postliceale Sanitare care  a prezentat în câteva cuvinte calificările pe care le oferă această școală care are o experiență de 25 de ani în formarea asistenților medicali și a mulțumit corpului profesoral și elevilor implicați în acest proiect. Coordonatoarele revistei,  prof. Novac Mihaela, și psiholog Stoica Adina, au  declarat că revista a apărut din dorința de a releva activitățile  și proiectele desfășurate în școală, de a furniza diverse  informații medicale cât și impresii ale colaboratorilor. Nica Veronica, reprezentatul Direcției de Sănătate Publică Ialomița i-a felicitat pe coordonatorii și colaboratorii acestei reviste exprimându-și dorința de a regăsi în paginile viitoare informații despre prevenția bolilor. Elevele Voicu Magda, Preda Mirela, Giuglan Irina au vorbit despre parteneriatul cultural cu biblioteca, au pus accent pe codul deontologic al asistentului medical, iar asistenta Suciu Marieta de la Unitatea de Primiri Urgențe a vorbit despre buna colaborare cu Spitalul de Urgență Slobozia.

A doua parte a manifestării a constat într-o sesiune de comunicări științifice în care elevii școlii și-au prezentat proiectele de diplomă: Coțofană Răzvan Ciprian – Resuscitarea cardio-pulmonară, unde publicul a putut vedea și o demonstrație practică pe un manechin; Postelnicu Mihaela – Otita medie; Botea Simona Cristina – Îngrijirea pacientei cu cancer de col uterin; Munteanu Aurelia – Îngrijirea pacientului cu colică renală; Toma Mihaela – Medicația obezității.

Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de fotografii de grup care se vor regăsi pe site-ul bibliotecii www.bji.ro și în arhiva foto a instituției.

Bibliotecari, Stănică Mariana și Petre Florina

 

Posted on 27 mai 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: