1 IUNIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI – 1 IUNIE

Comunicat de presă – 1 Iunie

 

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internațională a copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria. Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima data la nivel național în Turcia în data de 23 aprilie 1920, dar a intrat în istorie, ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ținut Conferința Mondială pentru bunăstarea copiilor. De atunci, toate țările au organizat ceremonii, spectacole, manifestări care pun în valoare copilul.

Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, în parteneriat cu una sau mai multe din instituțiile de învățământ preșcolar organizează manifestări menite să celebreze frumusețea, puritatea și inocența copiilor. Copiii fac parte din grupul țintă al bibliotecii pentru că prin educație și cultură vor deveni mai buni, mai drepți și mai responsabili atunci când vor fi adulți. Grădinița cu Program Normal nr.2 Slobozia va prezenta miercuri, 1 iunie 2016, ora 9,30 un program cultural-artistic intitulat ”Lumea minunată a copilăriei” ce se va desfășura la Secția de împrumut pentru copii, etajul 1.

Pentru toți cititorii bibliotecii adresăm un îndemn: să fim alături de copiii, nepoții, frații sau vecinii noștri mai mici și să ne lăsăm inspirați de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi!

Șef serviciu Relații cu publicul, bibliotecar Elena  Balog

 

 

 

 

Posted on 27 mai 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: