Comunicat

 

       23 APRILIE – ZIUA  CĂRŢII  ŞI A BIBLIOTECARULUI

 

La 23 aprilie se sărbătoreşte în întreaga lume, Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este “lectura  pentru toţi”. În anul 1998 Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie Ziua Bibliotecarului din România. În anul imediat următor, bibliotecarii din România au început să sărbatorească Ziua Bibliotecarului prin sesiuni de comunicări, conferinţe, vizite de documentare interbibliotecare, excursii, reuniuni şi mese festive. Revista lunară Biblioteca. Revistă de bibliologie şi ştiinţa informării, editată de Biblioteca Naţională a României, revista editată de ANBPR intitulată BiblioMagazin, Revista Română de Biblioteconomie şi Ştiința Informării editată de Asociaţia Bibliotecarilor din România – ABR, sunt câteva dintre publicaţiile ce consemnează principalele evenimente din bibliotecile româneşti, fie ele publice, universitare, şcolare sau specializate, dedicate acestei sărbători a profesiei. Tot în 23 aprilie biserica creştină îl sărbătoreşte pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual şi protectorul armatei, dar şi sfântul biruinţei.

Bibliotecarii publici şi şcolari din judeţul Ialomiţa sărbătoresc Ziua Bibliotecarului din România la Slobozia, alături de unul dintre cei mai importanţi specialişti români în domeniul biblioteconomiei, prof.univ.dr Mircea REGNEALĂ, ce a acceptat invitaţia de a fi alături de ei, la sediul Bibliotecii Judeţene „Ştefan Bănulescu”, miercuri, 23 aprilie 2014, cu începere de la  ora 10:00,  evenimentul încadrându-se în manifestările dedicate Săptămânii naţionale a bibliotecilor. Programul include:

  • Conferinţa susţinută de prof. univ.dr Mircea Regneală, preşedinte ABR
  • Lansare de carte: TRATAT DE BIBLIOTECONOMIE, volumul I, Bucureşti: Editura ABR, 2013, coordonator prof.univ.dr. Mircea Regneală

La mulţi ani, dragi bibliotecari ialomiţeni!

 

Mihaela RACOVIŢEANU

Director, Biblioteca Judeţeană “Ştefan Bănulescu” Ialomiţa

Preşedinte, ANBPR- filiala Ialomiţa

Membru ABR

Posted on 17 Aprilie 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: